Modelvliegen

Modelvliegvakanties zijn in deze schitterende omgeving enorm in trek. Kom samen met uw modelvliegclub, vrienden, of familie; er is voor iedereen iets te doen.

Hellingzweven

Vanuit onze accommodatie kunnen we naar diverse hellingen gaan om te hellingzweven. Voor elke windrichting is er wel een passende vlieglocatie in de buurt. De hellingen zijn ruim om te landen en steenvrij. Ook piloten met minder of geen hellingvliegervaring kunnen hier probleemloos vliegen. Wij raden aan ook een elektro aangedreven zweefkist mee te nemen, mocht het op een dag wat minder thermisch zijn.

Landhaus Kitbzlick biedt een afgesloten ruimte aan, waar u uw kisten kunt laden en opbergen.

Uiteraard zijn ook modelvliegclubs welkom! Speciaal voor hen organiseren wij in onze Stube een heuse clubavond. Onder het genot van een drankje kan er worden gebouwd, informatie worden uitgewisseld en worden er modelvliegfilms vertoond.

Let op: een WA-verzekering met modelvliegdekking is verplicht!

Extra tips voor tijdens uw verblijf:

Vliegveld Zell am See: een bezoek aan Vliegveld Zell am See;  hier worden het hele jaar door vele luchtvaartevenementen georganiseerd. Voor meer informatie:  www.flugplatz-zellamsee.at .

Red Bull: Flyingbulls – vliegveld Salzburg: een bezoek aan Hangar 7 en 8 op het vliegveld Salzburg, de thuisbasis van de Red Bull vliegtuigen. Hier worden de vliegtuigen tentoongesteld (hangar 7) en onderhouden (hangar 8). Voor meer informatie: www.flyingbulls.at . De entree is gratis.

Online bestellen: aangezien er 3 grote modelbouwwinkels in Oostenrijk gevestigd zijn, is het mogelijk als u tijdens uw verblijf nog wat materialen nodig heeft, dit binnen 24 uur in huis te hebben.